Carlo vándorol

Carlo vándorol

AppArt Egyesület AppArt Egyesület
access_time 2019 március 01.
favorite 0
comment 0

Egy nagyon izgalmas projektnek láttunk neki 2019-ben az AppArt színházi nevelési szekciójával. A Baptista Szeretetszolgálat OSZSK szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programjában (EFOP-187-16) veszünk részt. Elsőként a Carlo c. komplex színházi nevelési előadást visszük el 8 vidéki helyre, Tapolca, Mátészalka, Esztergom, Hodász, Nyírmeggyes, Pápa és ópályi fiataljai vesznek részt az alkalmanként 3 órás foglalkozáson.

A Carlo a legalább 10 alkalomból álló csoportépítő, ön-és társismeretei foglalkozások kezdő, illetve szakaszzáró elemeként valósul meg. Kezdőalkalomként azért alkalmazható, mert erőteljes bevonódást ér el a majdani csoporttagoknál érzelmi és intellektuális szinten egyaránt.
Kialakítja a közös kontextust, a később foglalkozást tartó csoportvezetőkre már ismerősként tekintenek a csoport tagjai. Ez azért fontos, mert a bizalomra épülő, nyitottságot és együttműködést kívánó önismereti csoportfoglalkozásokon való részvételre lényegesen könnyebben motiválhatóak a diákok.

Szakaszzáró elemként pedig a tervezett színjátszó csoportok megvalósítása miatt lehet fontos. A résztvevők motivációját segíti a csoport munkájába való bekapcsolódásban.

A 2020 őszéig tartó projekt megvalósításában mellettünk több szuper szervezet vesz még részt:

a Bélaműhely, a Magyar Zsonglőr Egyesület és a Momentán Társulat.

 

Kapcsolódó bejegyzések
Pályázat óvodai, általános iskolai és középiskolás csoportoknak színházi nevelési programjainkban való részvételre
Carlo vándorlásai
Carlo vándorlásai

A Baptista Szeretetszolgálat OSZSK szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programjában eddig hat helyszínre...

Hodászi anzix
Hodászi anzix

A nyár telhet nyaralással, munkával, utazással, tanulással, de telhet játékkal is. Az AppArt Egyesület 4...