ELEGYben – 2019

ELEGYben – 2019

Bakonyvári L. Ágnes Bakonyvári L. Ágnes
access_time 2019 augusztus 28.
favorite 0
comment 0

Az ELEGY Tábor – ELfogadva EGYmást hatodik alkalommal valósulhatott meg a Tiszta Formák Alapítvány támogatásával. Eredeti céljainkkal egyezően idén is az integrációra, a közösségépítésre és a művészi alkotótevékenységre helyeztük a hangsúlyt. A résztvevő MáSzínház tagjai, akik értelmi sérült színészek, és az ország különböző pontjairól érkezett középiskolás diákok és egyetemisták egy héten át tanulták egymástól az együttélés, az elfogadás, a tolerancia és a kevert közösség kifejezések gyakorlati tartalmát.

Táborunk idén is nagyon jól sikerült.

ELEGY 2019

Az idei hét vezérfonala az önazonosság kérdése lett. Választásunk azért esett rá, mert a résztvevők nagy százaléka – az előzetes igényfelmérések szerint jószerivel mindenki – életkorából adódóan, küzd ezzel a problémával. Az identitás kérdése, a szülőkről való leválás, az önálló élet vagy a támogatott lakhatás kialakítása erős elvárásokat támaszt a fiatalokkal szemben.

ELEGY 2019

A résztvevőket három csoportba osztottuk: két integrált és egy csak fogyatékossággal élő fiatalokból álló csoport dolgozott együtt a tábor ideje alatt. A szegregált csoport az önkifejezésnek a mozgásos, nonverbális formáját választotta: elsősorban a szociális cirkusz módszertanát alapul véve játszottak önmagukról a hét során. Eredetileg azt terveztük, hogy mindhárom csoport bemutatóval zárja a tábort.
Ebből egy színházi performansz valósult meg, a másik két csoport annyira elmélyült a téma feldolgozásában, hogy a bemutatóra szánt gyakorló időt is a téma mélyítésére fordították.

ELEGY 2019

Egy fő óraadó tanár vett részt a táborban, aki két napon keresztül pantomim alapjait tanította a táborlakóknak. Az ő és további tanáraink béréhez a Lush Hungary támogatására is szükségünk volt.

Idén külső, a tábor területén kívül eső programot nem valósítottunk meg, forráshiány okán – a Balatonban való fürdözést, amihez kedvezményes jegyeket, illetve buszos szállítást kaptunk Balatonakali Önkormányzatától.

ELEGY 2019

A sportvetélkedőkre is sokan beneveztek, ahol a helyezettek díjazásban részesültek.
A hét során a táborlakók kézműveskedtek, társasjátékoztak, megismerkedtek az új táborozókkal, Ki, mit tud?-on vettek részt, talk show színesítette az egyik estéjüket és a nyár ellenére „hógolyóztak” is. A szabadtéri bográcsozásnak óriási sikere volt, a három kondér – paprikás krumpli, gulyás leves, vega lecsó – az utolsó csöppig elfogyott.

Köszönjük a résztvevőknek, a segítőinknek, a tanároknak, a szülőknek és családtagoknak, valamint támogatóinknak, hogy lehetővé tették, hogy hatodjára is egy nagyszerű élmény részesei lehessünk!

elegy2019_tamogatok

 

 

Kapcsolódó bejegyzések
A Nagy Első után
A Nagy Első után

A LEGtöbbett játszott előadásunk margójára – KépMás interjúk – Kriszti   2016 szeptemberében indult útjára...

Otthon a képmásságban
Otthon a képmásságban

A LEGtöbbet játszott előadásunk margójára KépMás interjúk – Nóri   2016 szeptemberében indult útjára a...

Tyúk vagy a tojás – az AppArt és a MáSzínház viszonya
Tyúk vagy a tojás – az AppArt és a MáSzínház viszonya

2005 szeptemberében Bakonyvári L. Ágnes drámapedagógus és Göllesz Csilla gyógypedagógus egy különleges, akkor még Magyarországon...