Színház másként - LakáSzínház
AppArtMan
"A színház a magánéletünk."

LakáSzínház

150 150 AppArt

Az AppArtMan LakáSzínház

Az AppArtMan LakáSzínházat 2015-ben hoztuk létre Budapesten. Tóth Réka és Jozifek Zsófia tagjaink célkitűzése, hogy visszaidézve Halász Péter lakásszínházi kezdeményezéseit és Virginia Woolf kulturális szalonját, egy olyan teret hozzanak létre, ahol egyszerre fér meg a privát élettér gondolata a közösségi létezéssel, az alkotással, az előadással és a magas színvonalú, mégis személyes nézői élménnyel. Az előadások és az egyéb kulturális események közös vonása az erőteljes lélektani ihletettség és a nyilvánosság fogalmának újraértelmezése iránti vágy.


A házigazdák lakáskoncerteket, színházi előadásokat, irodalmi esteket rendeznek és fogadnak be, nagy hangsúlyt helyezve a közösségépítésre. A kezdeményezés fontos eleme, hogy az események után a szervezők vendégül látják, beszélgetésre marasztalják a néző-résztvevőket, kötetlen keretek között. A lakás színház célkitűzése, hogy a vendégek résztvevőkké váljanak, „történjen velük valami szokatlan”, különleges élményben legyen részük. ,,Akármennyire is szabatos világban élünk ma, az emberek még mindig rengeteg társadalmi konvenció szorításában léteznek, a környezet folyamatosan ítélkezik. Azt reméljük, hogy nálunk lehetséges egyfajta feloldódás, teret kap a spontaneitás, és kialakul egy olyan közösség, amely megkérdőjelezi a jelenlegi kultúrafogyasztási szokásokat.

Az AppArtMan LakáSzínház logója

Aktuális programok

Szőke Szabolcs Lakáskoncert

2017. november 24.

Andaxínház: Suttogók

2017. december 1.

Rendszeres programok

Elölblített emlékek

LakáSzínházi előadás Botho Strauss szövegei alapján egy lakás emlékeiről

NŐközelben

LakáSzínházi előadás négy ikonikus nőalak hétköznapi problémáiról és érzéseiről

Chavela Vargas Lakáskoncert

Tétova Óra

Fiatal kortárs költők estje

Alapító házigazdák

Jozifek Zsófia

Jozifek Zsófia

Tóth Bernát Réka

Tóth Bernát Réka

Próbahelyet keresel?

Az AppArtMan nem csak a saját próbáinak és előadásainak ad otthont, de próbateremként is működik. Amennyiben próbahelyre van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot, és igyekszünk segíteni.

Mivel mi magunk is alkotói pályánk elején járunk, tudjuk, hogy mennyire fontos az ár, így bíztosíthatunk, hogy megfizethető óradíjjal használhatod a lakásunk!