Inkluzív játszóház

ELEGY UV – Inkluzív szín-játszó-ház 8-12 éves gyerekeknek Az ELEGY UV (ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott) egy olyan játszóház, ahol a „színen” játszunk...

ELEGY UV – Inkluzív szín-játszó-ház 8-12 éves gyerekeknek

Az ELEGY UV (ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott) egy olyan játszóház, ahol a „színen” játszunk együtt 8-14 éves gyerekekkel. De mitől inkluzív?

8-14 éves korú gyerekek találkozási helye, mely gyerekek egy része kicsit más, mint az átlag. Fogyatékossággal élők, Down-szindrómások, autisták stb. A többiek pedig nem azok. De ez valójában itt nem számít majd.

Játszani fogunk együtt, meséket, történeteket találunk ki, a vagány királylány, a jószívű sárkány vagy a vihogós banya bőrébe bújva fogjuk megkeresni az elveszett legkisebb királyfit, de az is lehet, hogy marad a klasszikus felállás, amihez a gyerekek kedvet éreznek. Sokat tanulunk majd egymástól; mindent, amit csak lehet és főleg, megismerve egymást.

Szombat délelőttönként fogunk találkozni, 10.00-11.30 között. Alkalmanként 20 főt tudunk fogadni; 12 ép értelmű és 8 fogyatékossággal élő gyereket.

Helyszín a Jurányi Ház, a Mamuttól nem messze.

A foglalkozások díja 1.500.- Ft/alkalom.

A csoportot Tokody Marianna drámapedagógus, énektanár és Bakonyvári L. Ágnes drámapedagógus vezeti. Működtetője a MáSzínház és az AppArt Egyesület.
Segítőként mellettünk dolgozik még alkalmanként 5-5 egyetemi hallgató, illetve középiskolás diák, akik 4 éve vesznek részt inkluzív táborainkban, illetve dolgoznak önkéntesként év közben is a MáSzínháznál.

Jelentkezni a jatszohaz@mas-zinhaz.hu e-mail címen, illetve a +36 20/23-707-44 (Ági) vagy a +36 30/611-41-50 (Marianna) telefonszámokon lehet.

Támogatónk a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.

Image


BÖVEBBEN:

13 éve működik a MáSzínház társulata. Tagjaink enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő fiatal felnőttek. Társulatunk – az itt alkotó színészek, rendezők, mozgásszínházi szakemberek, pedagógusok, gyógypedagógusok, pszichológusok, interkulturális szakemberek, önkéntesek, diákok – jelenleg 51 tagot számlál.
Ez alatt az idő alatt a drámás módszerekkel való képességfejlesztéstől az amatőr színjátszócsoport előadásainak létrehozásán át eljutottunk az integrációs tantermi színházi előadásig, majd az inkluzív színházig, és inkluzív drámacsoportok működtetéséig.

4 éve hoztuk létre az ELEGY Tábort, ahol a MáSzínház sérült színészei dolgoznak együtt középiskolásokkal, egyetemistákkal, akik az ország különböző területeiről érkeznek. Nemcsak együtt laknak egy hétig, hanem közösen hoznak létre színházi előadást, revüt, mesefeszt-et, számítógépes játékokat a színház nyelvén és eszközeivel.

Az ELEGY Tábor tapasztalataira és eredményeire építve indítjuk el az ELEGY UV-t (ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott), ami egy inkluzív játszóház. 8-12 éves korú gyerekek találkozási helye, mely gyerekek egy része kicsit más, mint az átlag. Fogyatékossággal élők, Down-szindrómások, autisták stb. A többiek pedig nem azok. De ez valójában itt nem számít majd.
Játszani fogunk együtt, meséket, történeteket találunk ki, a vagány királylány, a jószívű sárkány vagy a vihogós banya bőrébe bújva fogjuk megkeresni az elveszett legkisebb királyfit, de az is lehet, hogy marad a klasszikus felállás, amihez a gyerekek kedvet éreznek.
Januárban indul a csoport.

Június végén 3 éjszaka/4 napos „ottalvós” tábort szervezünk Kunbaracsra egy lovas tanyára.

Gyere el a következő Inkluzív játszóház előadásunkra!

A jegyvásárlás indításához kattints a számodra ideális dátumra!

Jelenleg nincs futó előadásunk
Válj te is AppArtistává!
Válj te is AppArtistává!

Igyekszünk még több ember számára elérhetővé tenni programjainkat és előadásainkat. Rád is számítunk.