Inkluzív színház

Mi az inkluzív színház? Az inkluzíó kifejezést gyakran az integráció szinonimájaként használjuk, amely ismertebb is talán, azonban a kettő között minőségi különbség...

Mi az inkluzív színház?

Az inkluzíó kifejezést gyakran az integráció szinonimájaként használjuk, amely ismertebb is talán, azonban a kettő között minőségi különbség van, az első javára. Az integráció törekvése az, hogy a kirekesztett személyeket vagy csoportokat be kell fogadni egy nagyobb közösségbe vagy a társadalom egészébe. Így az integráció az embereket két típusba osztja: a valamilyen „hiányossággal” rendelkező és az anélkül élő. A „hiányossággal élő” csoport befogadása az integráció.

Az inklúzió ezzel szemben nem osztja csoportokba a közösséget, hanem valamennyi tagját különböző képességű és különböző lehetőségekkel rendelkező emberként kezeli. Tehát nincs egy domináns csoport, valójában kölcsönös befogadásról van szó, amely épít az egyénekben megjelenő sokszínűségre.

Ez az AppArt színházművészeti ideája inkluzív színházi előadásainkban: az alkotási folyamat közös, az adott alkotó közösség egyes tagjainak egyéni adottságaira építünk, és mindig törekszünk a lehető legnagyobb mértékű sokszínűségre.

“Szerintem ez egy csodálatos kezdeményezés, hogy ép és sérült emberek játszanak és dolgoznak együtt és nem csak a kezdeményezés fantasztikus, hanem az általuk létrehozott produkció is.”
— KépMás című előadásunk egy középiskolás nézője
Gyere el a következő Inkluzív színház előadásunkra!

A jegyvásárlás indításához kattints a számodra ideális dátumra!

Jelenleg nincs futó előadásunk
Válj te is AppArtistává!
Válj te is AppArtistává!

Igyekszünk még több ember számára elérhetővé tenni programjainkat és előadásainkat. Rád is számítunk.