Rólunk

Művészeti, elsősorban színházi eszközökkel próbáljuk nyitotottabbá tenni az emberek gondolkodását, hogy elfogadóbbá váljanak a társadalom sokfélesége iránt....

115 heti résztvevő

rendszeres foglalkozásainkon

6 futó előadás

Inkluzív színház és színházi nevelés

Támogatnál?

Adód 1%-val megteheted! Adószámunk: 18659685-1-13

Az APPART tagjaiként szeretnénk nyitottabbá tenni az emberek gondolkodását, hogy elfogadóbbá váljanak a társadalom sokfélesége iránt, és felismerjék az abban rejlő lehetőségeket. A végletekig hiszünk abban, hogy a másság, a különbözőség egy olyan erőforrás, amely sokkal eredményesebbé, boldogabbá és gazdagabbá tehet baráti közösségeket, multinacionális cégeket és országokat egyaránt.

Mert mi magunk is egy sokszínű társaság vagyunk. Egyesületünk hivatalosan 2015. szeptember 25-én alakult, de a 14 életévébe lépett MáSzínház (www.mas-zinhaz.hu) értelmi sérültséggel élő fiatal felnőttekből, színházi szakemberekből és önkéntes segítőkből álló közössége a magja. Tagjaink között általános- és középiskolai pedagógus, színész, drámatanár, táncos, filmkészítő, pszichológus, társadalomkutató és építész is van. Van, aki 19, van, aki 56 éves, van, aki heteroszexuális, van, aki meleg, egyesek hisznek Istenben, egyesek nem, néhányan jobban érzik magukat a frontális oktatásban, mások mindent nem formális keretek között szeretnek megtanulni és megtanítani.

Van, aki fontosabbnak érzi a másságát, van, aki kevésbé. De nem is az egyformaságban hiszünk, hanem az egyenlőségben, illetve önmagunk és mások tiszteletében. Szeretnénk, ha ebbe az irányba tudnánk formálni az emberek gondolkodását.

Ennek érdekében alkalmazott művészeti projekteket valósítunk meg, amelyekben nagy hangsúlyt fektetünk a lehető legnagyobb fokú részvételi lehetőség biztosítására.


Jó, de mit jelent az AppArt név?

Az angol applied performing arts kifejezés összevont változata, aminek az alkalmazott performatív művészetek a magyar megfelelője. Kapcsolatban áll egy másik angol kifejezéssel is, az apart-al, ami különállást, függetlenséget, ugyanakkor egy állítás melletti plusz információt, vagy épp különlegességet is jelezhet. Szeretjük, ha valami nem csak egy dolgot jelent, hiszünk mindannyiunknak megvan a saját nézőpontja. És ami innen gömbölyű, az onnan lehet homorú.

Vezető AppArtisták
Bakonyvári Krisztina
Bakonyvári Krisztina
színházi nevelési szakember, színháztudományi bölcsész
Márton Gábor Csaba
Márton Gábor Csaba
színházi nevelési szakember, interkulturális szakértő
Bakonyvári L. Ágnes
Bakonyvári L. Ágnes
színházi nevelési szakember, drámapedagógus, a MáSzínház alapítója
Az AppArtisták krémje
AppArt Egyesület
AppArt Egyesület
Magam vagyok a szervezet.
Jankovics Julianna
Jankovics Julianna
Tanár
Kámán Orsolya
Kámán Orsolya
színházi nevelési szakember, drámapedagógus
Ménesi Heléna
Ménesi Heléna
Tanár, irodavezető
Szabó Hanna
Szabó Hanna
segítő
Szabó Mátyás Péter
Szabó Mátyás Péter
színész
Szalóki Emília
Szalóki Emília
gyógypedagógus hallgató
Sziráki Eszter
Sziráki Eszter
Tanár
Telek Flóra
Telek Flóra
tánctréner
Tokody Marianna
Tokody Marianna
drámapedagógus, énektanár
Legyél te is AppArtos
Téged keresünk, de nem tudunk róla?
Random AppArt mágus

Küldd el önéletrajzod e-mailben és Random Appartista tárggyal és visszajelzünk